362- چرا نام اين سوره فاتحة الكتاب است؟

ساخت وبلاگ

" فاتحة الكتاب" به معنى آغازگر كتاب (قرآن) است، و از روايات مختلفى كه از پيامبر ص نقل شده به خوبى استفاده مى‏شود كه اين سوره در زمان خود پيامبر ص نيز به همين نام شناخته مى‏شده است.

از اينجا دريچه‏ اى به سوى مساله مهمى از مسائل اسلامى گشوده مى‏ شود و آن اينكه بر خلاف آنچه در ميان گروهى مشهور است كه قرآن در عصر پيامبر ص به صورت پراكنده بود، بعد در زمان ابو بكر يا عمر يا عثمان جمع‏آورى شد قرآن در زمان خود پيامبر ص به همين صورت امروز جمع‏آورى شده بود، و سرآغازش همين سوره حمد بوده است، و الا نه اين سوره نخستين سوره‏ اى بوده‏ است كه بر پيامبر ص نازل شده، و نه دليل ديگرى براى انتخاب نام فاتحة الكتاب براى اين سوره وجود دارد.

مدارك متعدد ديگرى در دست است كه اين واقعيت را تاييد مى‏كند كه قرآن به صورت مجموعه اى كه در دست ماست در عصر پيامبر ص و به فرمان او جمع‏ آورى شده بود.

" على بن ابراهيم" از امام صادق ع نقل كرده كه رسول خدا ص به على ع فرمود:" قرآن در قطعات حرير و كاغذ و امثال آن پراكنده است آن را جمع‏آورى كنيد" سپس اضافه مى‏ كند على ع از آن مجلس برخاست و آن را در پارچه زرد رنگى جمع‏ آورى نمود سپس بر آن مهر زد

و انطلق على (ع) فجمعه فى ثوب اصفر ثم ختم عليه‏

[1] گواه ديگر اينكه" خوارزمى" دانشمند معروف اهل تسنن در كتاب" مناقب" از" على بن رياح" نقل مى‏ كند كه على بن ابى طالب و ابى بن كعب، قرآن را در زمان رسول خدا ص جمع ‏آورى كردند.

وبلاگ شخصی دکتر نقی سنائی - علمی فرهنگی ...
ما را در سایت وبلاگ شخصی دکتر نقی سنائی - علمی فرهنگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4drsanaei4 بازدید : 198 تاريخ : سه شنبه 21 اسفند 1397 ساعت: 12:54